Campings Provence Frankrijk

Bezienswaardigheden Provence

De Provence is als vakantiebestemming zeer populair. De kustplaatsen aan de Middellandse Zee worden al sinds het begin van de 19e eeuw bezocht door Franse en Engelse adel. Later trokken ook kunstenaars en schilders naar dit gebied. In de 20e eeuw werd de pracht van de streek bekend bij het grote publiek. Sindsdien zijn de kustplaatsen, maar ook het binnenland van de Provence voor velen zeer geliefd als vakantiebestemming.

Lavendel

De Provence is zeker zo bekend om haar lavendel. Op veel plekken in de streek kom je uitgestrekte velden met lavendel tegen. De Provence voorziet in ongeveer 80% van de totale wereldwijde vraag naar lavendel. Vooral in de buurt van Valennsole (ongeveer 50 km het binnenland in bij Aix-en-Provence) kunt je genieten van prachtige blauwe velden. Moeite om ze te vinden? Volg gewoon je neus. De velden ruiken sterk en zijn echt niet te missen.

Parfumfabriek

Veel lavendel wordt voor de parfumindustrie geproduceerd. Vlakbij Grasse kunt u Galimard bezoeken; een parfumfabriek uit de 18e eeuw. De fabriek is nog steeds in bedrijf. U kunt er ook een poging doen om een eigen creatie te ontwikkelen.

Grand Canyon du Verdon

gorges verdon provence In het natuurpark Verdon kunt u de Grand Canyon du Verdon aanschouwen. Het is de grootste kloof van Europa. Een uitgesleten kloof door de rivier van maar liefst 25 km. Erg indrukwekkend.

Matisse

Een van de schilders die de pracht van de kust op waarde wist te schatten, was Matisse. Hij heeft een groot gedeelte van zijn leven doorgebracht in Nice. In Nice kunt u het Matisse museum bezoeken. U kunt er een gedeelte van zijn collectie bewonderen.