Campings Provence Frankrijk

Campings Marseille

campings marseille Marseille is een grote drukke stad in het zuiden van de Provence. Door de goede TGV verbinding tussen Parijs en Marseille komen veel inwoners van de hoofdstad naar Marseille om de drukte en kou van Parijs even te ontvluchten.

Europese Hoofdstad

In 2013 zal Marseille een jaar lang de Europese Hoofdstad zijn. In voorbereiding hierop worden veel wegen en gebouwen momenteel gerenoveerd.

Haven

Marseille ligt aan de Middellandse Zee en is altijd al een belangrijke havenstad geweest. Inmiddels is de haven groot en modern. Gelukkig is de oude haven (de vieux port) ook nog bewaard gebleven. Erg leuk om te bezichtigen.

Notre Dame

Aan de rand van de oude haven staat de Notre Dame. Een oude basiliek met een 162 meter hoge toren.

Abdij Saint Victor

Echt oud is de grote imposante abdij van Marseille. De abdij stamt uit de 5e eeuw en diende tot 1739 dienst als klooster.

Campings Marseille

Marseille is een leuke stad om te bezoeken. Het weer is er heerlijk dus waarom niet kamperen? We hebben een aantal campings in de buurt van Marseille voor u onder elkaar gezet.
camping marseille provence

Camping Lou Cigalon

Eenvoudige camping vlakbij Marseille. Vanaf de camping wandelt u zo naar het strand. In de zomermaanden biedt de camping een animatieprogramma aan.