Campings Provence Frankrijk

Campings Nice

Eigenlijk zou er een camping moeten zijn hoog boven op de heuvels die Nice omringen. Het uitzicht vanaf de heuvels is prachtig. Midden tussen wijn en boomgaarden zie je beneden een prachtige oude stad met een verbluffende kustlijn. Een bezoekje aan de heuvels is alleen voor het uitzicht al de moeite waard. Ook kun je er hele dure luxe villa's bewonderen. The rich and famous worden er nogal eens gespot.

Matisse

Ook in Nice zelf is genoeg te beleven. Het is een heerlijke stad om gewoon doorheen te wandelen. Er zijn ook een aantal bezienswaardigheden die je eigenlijk wel even moet meepakken. Met museum van Matisse is zeker de moeite waard. Het museum heeft een uitgebreide collectie van de schilder die een groot deel van zijn leven in de stad heeft gewoond.

Boulevard

De boulevard van Nice is een heerlijke plek. Zeker op een warme zomerdag kun je hier genieten van een verfrissend briesje. De boulevard is gebouwd in opdracht van de Engelse adel die in de 18e eeuw Nice ontdekten.

Stranden

Als je in Nice bent, wil je natuurlijk naar het strand. Het strand ziet er van een afstand zeer aantrekkelijk uit. Helaas blijkt als je dichterbij komt dat de stranden allemaal uit keien bestaan. Niet echt lekker om op te liggen. Je kunt strandbedjes huren, maar die zijn niet goedkoop. Tip: Koop voor een paar euro een plastic luchtbedje. Ligt heerlijk!

Campings Nice

Een camping op de heuvel is er helaas (nog) niet. De campings in de buurt van Nice zijn over het algemeen vrij oud en erg basic. Onderstaande camping vinden wij de beste optie:
camping nice

Camping Du Pylone

Gezellige familiecamping. Grote pluspunt van deze camping is de ligging. Nice en Cannes liggen vlakbij en zij goed en snel bereikbaar. De stacaravans zijn netjes en goed onderhouden. Voor de rest is de camping basic. Zoekt u meer luxe? Dan kunt u beter kijken naar een camping met luxe zwembad.