Campings Provence Frankrijk

Campings Avignon

In de buurt van Avignon liggen veel campings aan de rivier de Rhone. In de Rhone kun je heerlijk zwemmen en kanoën. Ook de omgeving van Avignon is prachtig en zeker de moeite waard om lekker rond te toeren. In de stad Avignon zijn ook een paar leuke bezienswaardigheden.

Pausen Paleis

Het enorm imposante paleis is gebouwd in de 14e eeuw door de paus die uit Rome was verbannen in 1309. Het gebouw is immens. Het telt maar liefst 15000 vierkante meters oppervlakte. In een van de binnentuinen wordt tijdens het jaarlijkse theaterfestival (in juli) altijd een voorstelling opgevoerd.

Les Halles

Een lekkere lunch kun je in de centrale markthal van Avignon goed bij elkaar sprokkelen. In de gezellige hal zijn ongeveer 40 kraampjes met dagverse lekkernijen.

Pont d'Avignon

Waarschijnlijk de meest bekende attractie van Avignon (en misschien zelf wel van de hele provence...) is natuurlijk Pont d'Avignon. De brug over de Rhone was vroeger veel langer. Door de eeuwen heen is de brug vernield door overstromingen. Sinds de 17e eeuw wordt de brug niet meer hersteld. We zullen het dus moeten doen met het deel dat er nu nog staat. Eigenlijk heet de brug helemaal geen Pont d'Avignon, maar dankzij het liedje sur le pont d'Avignon is de brug wereldberoemd geworden. Het liedje gaat over dansen op de brug en is gebaseerd op het café dat vroeger onder een boog van de brug was gevestigd en waar de lokale bevolking samenkwam om te dansen.

Campings Avignon

In de omgeving van Avignon kunt u goed kamperen. Er zijn verschillende campings in de omgeving van Avignon. In juli vindt jaarlijks het theaterfestival plaats in Avignon. Het is dan enorm druk. Om een plaats om een van de campings te bemachtigen, kun je het beste ruim van tevoren (online) een plekje op een camping bespreken. We kunnen u ook de vakantiewoning op het vakantiepark aanraden.
camping avignon provence

Camping Domaine de Massereau

Kleine prachtige camping midden tussen de wijngaarden. Absoluut een aanrader. Scoort op Zoover een 8,5!
vakantiehuis avignon provence

Vakantiehuis Country Club

Golfliefhebbers opgelet! Op een van de mooiste golfterreinen van Europa liggen de prachtige luxe vakantiehuisjes van de Country Club. Het is een kleinschalig vakantiepark. Dus veel rust en privacy.En dat voor een ongelooflijk goedkoop prijsje...!